"Karneval på förskolan” är en interaktiv konsert, där jag besöker er förskola och leder barn & personal i enkla musikövningar, rörelser, sånger och rytmer.  Utifrån dem skapar vi sen tillsammans ett karnevalståg runt gården.

Alla åldersgrupper kan vara med, ju fler vi är desto roligare. Eftersom trummor och maraccas låter starkt i öronen, så håller vi till utomhus. 

Karnevalens form gör det möjligt för alla barn att delta på det sätt som de själva väljer. Bara det att vi är ute och rör på oss, samtidigt som vi gör musik, gör saken spännande. Och visst ska det vara sång och spel, men det går också bra att smyga som en tiger på alla fyra, eller klä ut sig till pirat.
Att spela utomhus gör att ljudnivån aldrig blir för stark, även när 100 ungar spelar o sjunger för fullt. Instrumenten är preparerade så att de kan användas även när det småregnar, bara vi kan torka dem efter dagens slut.

Mitt besök med ”Karneval på förskolan” är cirka 40 minuter långt, och det är producerat för att kunna spelas på alla förskolor som har någon form av utomhus gård ELLER tillgång till en stor gymnastiksal/sporthall. Vid förfrågan kan jag även göra spelningar på offentliga tillställningar, men då behöver vi gå igenom förutsättningarna innan bokningen görs.

Ni väljer själva om ni vill förbereda mitt besök eller inte. Jag brukar kontakta förskolan i förväg, skicka några låtar i format som passar mobil & surfplatta. Tipsa om videoklipp på Youtube, och fråga om ni på förskolan vill skapa masker, hattar, dräkter? Kanske vill ni tillverka egna maracas eller trummor som ni kan fortsätta använda efter mitt besök?

Min kärlek till Karneval som konsttform började på 80-talet när jag besökte Trinidad & Tobago för första gången. Det har blivit 3 resor till sedan dess, och de senaste 10 åren har jag jobbat med Karneval i samband med Musiklådan, och för Östersunds kommun i flera olika projekt, bla Skapande Skola.

Karnevalen är ett kalas för oss där vi inte sitter stilla. Vi rör oss tillsammans i en klunga, ett moln eller ett tåg, till musik eller till rytm. Vår karneval är ett uttryck för livsglädje, och därför är alla sätt att vara med både tillåtna och välkomna.
När varje individ får välja vad den vill bidra med i gruppen, och när vi tillsammans jobbar fram ett gemensamt uttryck för just denna gruppen just idag – då händer det positiva och kreativa förändringar i gruppdynamiken. Individer växer och nya band skapas. 
Tryck på den röda knappen nedan så kan du ladda ner en PDF med information om "Karneval på förskolan".